Nerezový jakel
Základná austenitická nehrdzavejúca oceľ (potravinárska nehrdzavejúca oceľ) obsahujúca 18 % chrómu (Cr) a 10 % niklu (Ni). Chemické zloženie je v súlade s normou na použitie v potravinárskych výrobkoch a výrobkoch na pitnú vodu. Maximálna teplota je 450 °C. Táto legovaná nehrdzavejúca oceľ je dobre odolná voči korózii vo vodnom a vzdušnom prostredí bez koncentrácie chloridov alebo anorganických kyselín a solí. Odolnosť proti povrchovej korózii možno zvýšiť leštením. Nerezové ocele 1.4301 sa dajú obrábať a veľmi ľahko zvárať.
Aktívne filtre
Tento druh materiálu je v súčasnosti hojne využívaný na mnohé rôzne účely. Ich najčastejšie využitie je pri výrobe zábradlí, plotových dielov, brán a podobne. Jednou z hlavných vlastností nehrdzavejúcich jeklov je, že odolávajú korózii v prostredí vody a pary aj v mierne agresívnom prostredí.
Vyrábané sú valcovaním z plechov – zvitkov, a pozdĺžne zvárané. Stále viac sa používajú vo všetkých odvetviach priemyslu ako konštrukčný materiál pre stroje a zariadenia. Využitie nájdu v stavebníctve, architektúre a pod. Opracovanie nehrdzavejúcich jeklov je pre domácich majstrov pomerne náročné pre ich tvrdosť, ale napriek tomu sú nimi tiež vyhľadávané. Predávané sú v rôznych technických špecifikáciách a akostiach, najčastejšie z materiálu 1.4301 a 1.4571, prípadne 1.4404. Rozmery podľa špecifikácie výroby od 10x10x1mm (20x10x1,5) až po 200x200x4 (200x100x6) mm. Bežná dĺžka je 6 m.